Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Kako da napravite dečiji šator za manje od 500 dinara?

Kako da napravite dečiji šator za manje od 500 dinara?

Sviđaju vam se popularni dečiji vigvam šatori? I želite baš jedan takav za vaše dete? Ja ću vam pokazati kako sam napravila naš! Potrebno vam je samo malo mašte i nekoliko sati kako bi šator bio gotov! I ne treba vam mašina za šivenje!

Za šator vam je potrebno:

  • 4 štapa – 280 dinara
  • platno
  • makaze
  • kanap
  • bušilica

Jedina stvar koju morate da kupite jesu drveni štapovi. Ja sam ih kupila ovde za samo 70 dinara po štapu. Štapovi su dužine 1.5m a prečnika 2.2cm. Mislila sam da uzmem duže štapove ali ovi su bili odmah dostupni tako da sam se odlučila za njih. Štapovi mogu da budu i tanji od mojih pošto postoji nekoliko različitih debljina.

Ja sam kupila 5 štapova jer u tom momentu nisam bila sigurna da li ću praviti četverougani ili petougaoni šator. Štapove sam izbušila na 10 cm od samog vrha kako bih kroz te rupe na štapovima provukla kanap zbog stabilnosti šatora. Bušilica nije neophodna, bilo bi sasvim dovoljno samo vezivanje štapova kanapom, ali nisam u momentu bušenja bila sigurna na koji način ću pričvrstiti platno za štapove.

Pogledala sam nekoliko tutorijala na youtube i svi uglavnom šiju taj tunel kroz koji štap prolazi, a pošto nemam mašinu (ne znam ni da šijem, ali da je imam snašla bih se 🙂 ) prvobitna ideja je bila da ručno sašijem sve što treba.

Platno za šator bi bio neki veliki novi čaršav dužine i širine po dva metra koji sam nedavno kupila u jysku za 500 dinara da se nisam setila da imam veliki okrugli stolnjak koji je uništen na nekoliko mesta. Stolnjak prečnika 2.8m se savršeno uklopio u ono što sam zamislila.

Prvo sam na samom centru stolnjaka probušila rupu i prebacila ga preko štapova. Onda mi je palo na pamet da bi bolje od šivenja bilo da vežem platno kanapima za svaki štap. Iskoristila sam kanap koji već imam, a možete ga kupiti u radnjama sa bojama i lakovima ili u radnjama koje se bave prodajom proizvoda za cvecare. Ja sam moj platila oko 250 dinara. Možete iskoristi bilo kakav kanap.

Potom sam izbušila dve rupe, jednu do druge celom dužinom prečnika stolnjaka. Kroz rupe sam provlačila kanap kako bih njime vezala štap za platno. Sve sam identično uradila na sva 4 štapa.

Kada sam pričvrstila prvi štap odmerila sam da mi udaljenost drugog štapa bude na 125cm tako da je to širina stranica šatora.

Kada sam završila sa vezivanjem kanapa isekla sam višak stolnjaka. Dopalo mi se kako to sve izgleda sa kanapima pa sam sličnu foru uradila i na strani na kojoj se ulazi u šator. Ostalo je samo da se napravi prozorčić koji sam opet ukrasila uz pomoć kanapa.

I gotovo! Ja sam ga pravila 2 dana u pauzama dok mi beba spava.5 thoughts on “Kako da napravite dečiji šator za manje od 500 dinara?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.