Čorba od sočiva

Čorba od sočiva

Volite li sočivo?

Nekada se sočivo koristilo kao obavezan deo novogodišnje i božićne trpeze jer se verovalo da donosi sreću i novac tokom cele godine. Sočivo svakako treba češće konzumirati jer je pravi izvor lako probavljivih vlakana koja povoljno utiču na varenje i daju osećaj sitosti. 100g sočiva ima 9g proteina tako da je vredan izvor belančevina i dobra zamena za meso. Bogato je vitaminima B1 i B9 a odličan je izvor gvožđa i fosfora. Brzo i jednostavno se priprema a dostupno nam je tokom cele godine. Postoji u više boja a najzastupljenije je zeleno i crveno.

Za brzu i jednostavnu čorbu od sočiva trebaju vam samo 4 sastojka:

  • luk
  • celer
  • paradajz
  • sočivoDSCN9648

Izdinstajte luk  na malo ulja i dodajte ostale satojke i kuvajte na umerenoj temperaturi 45 minuta. Ja celer često zamrznem pa ga prilikom korišćenja izblendiram i dodam u jelo.

Prijatno!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


and