Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Etno selo Tiganjica

Etno selo Tiganjica

Postoji toliko divnih mesta u Srbiji a Etno selo Tiganjica je definitivno jedno od njih! Proveli smo dva divna dana na ovom čarobnom mestu, uživali u sjajnoj hrani i predivnom imanju. Ukoliko ste iz Beograda do ovog divnog mesta trebaće vam sat vremena lagane vožnje. Po ulasku na imanje dočekaće vas mini zološki vrt sa srnama, emuima, kokama, patkama i preslatkim zekama!

Hrana je sjajna, tipična banatska, a na meniju će se naći nešto za svačiji ukus. Čim smo ubacili stvari u sobu otišli smo na kasni ručak jer je trebalo što pre početi sa igrom u delu predviđenom za decu. Tobogan, tramboline, ljuljaške…Marko je jedva izdržao da završimo sa ručkom jer radosna igra dece mami i nas odrasle da uživamo gledajući male veseljake kako trčkaraju po imanju.

Nakon igre smestili smo se u sobu koja oslikava davno prošlo vreme, pažljivo biran nameštaj od punog drveta i udobni kreveti ulepšali su nam boravak na ovom divnom mestu. Dobili smo dvokrevetnu sobu  obzirom da je jedino ona bila slobodna ali imali smo i više nego dovoljno mesta za našu malu grupicu. Imamo prenosivi krevetac za Anu i nosimo ga gde god da idemo.

Ujutru nas je dočekao fantastičan prizor kada smo krenuli na doručak! Ovaj divni konj i poni šetali su imanjem – a ovde deca mogu da jašu ponije ili velike konje!

Nakon sjajnog doručka i igre uputili smo se do Carske Bare, divnog rezervata prirode koji je po mnogo čemu jedinstven u Evropi.

U Carskoj Bari možete da uživate u nekom od sadržaja:

-Obilazak rezervata turističkim brodom  u trajanju od oko 2 sata (foto Safari) kapaciteta do 50 putnika

-Obilazak rezervata stazom zdravlja u dužini od 4 km

-Iznajmljivanje motornog čamca sa vodičem,maksimalno 6 putnika.

-Iznajmljivanje čamca na vesla i kanua.

Bird watching (posmatranje ptica)

-Posetu prirodnjačkoj kući (izložbena postavka prepariranih zivotinja,filmska projekcija i foto galerija

Mi smo se uputili u šetnju stazom zdravlja ali smo morali da odustanemo zato što je staza priično uska pa nije bilo izvodljivo da guramo kolica. A Marko je bio prilično umoran pa nije bio raspoložen za toliko hodanja. Tako da ako planirate da pešačite ovom stazom sa dvoje male dece obavezno ih nosite u marami ili kenguru. Ja sam imala samo kengur za Anu. Onda smo se odlučili za vožnju turističkim brodom i stvarno smo uživali u netaknutoj prirodi dva sata koliko vožnja traje.

I za kraj bih da dodam da smo se malo provozali po okolini i oduševili malim mestom koje se zove Belo Blato. Oduševio nas je drvored sibirskog bresta i nismo mogli da odolimo kratkoj šetnji kroz ovo simpatično mesto!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.