Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Učenje reči uz edukativne karte

Učenje reči uz edukativne karte

Kupila sam još oko Markovog prvog prvog rođendana različite edukativne karte sa raznim pojmovima kako bi smo ih koristili za učenje novih reči. I koliko god da sam se trudila da ga zainteresujem za karte njemu to nije bilo zabavno sve dok nisam smislila nove metode igranja sa istima. Tako da vam pišem nekoliko kratkih saveta!

  1. Kačite karte štipaljkama za neki kanap koji ćete prvobitno razvući po kući. Zamolite dete da vam doda baš određenu kartu, na primer ”Sine dodaj mi medu”. Na taj način vidite da li je dete savladalo neki novi pojam, to jest vezuje li reč ”meda” sa slikom na karti.
  2. Ako želite da igra bude još zabavnija obavezno u igru ubacite i neko prevozno sredstvo, po mogućnosti sa prikolicom, ako je dečak u pitanju. U slučaju da imate devojčicu sigurna sam da bi neka kolica za lutku bila od velike pomoći. Marko mi u vozu ili kamionu obično dovozi štipaljke.
  1. Dodatna zabave jeste i učenje boja ako karte kačite različitim štipaljkama. ”Sine dodaj mi plavu štipaljku”.
  2. Ovo kačenje štipaljkama je sjajno i zbog razvoja fine motorike. Videćete da detetu treba malo vremena da savlada štipaljke.

Uživajte u ovoj igri i pišite mi vaša iskustva!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.