Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Pica na moj način

Pica na moj način

Ja mislim da ne postoji dete koje ne voli picu! Ja je često pravim i uglavnom smišljam neke malo zdravije opcije. Ja nisam ljubitelj belog brašna, čak mi i smeta, tako da koru pice gotovo nikad  ne pravim od brašna. A ostali sastajci su uglavnom povrće i pršuta ili suvi vrat, sir ili nešto drugo, u zavisnosti od toga šta imamo u kući. 

Danas sam pravila picu od karfiola koji inače obožavamo.

Ukoliko želite da probate ovaj recept trebaće vam:

  • glavica karfiola
  • dva jaja
  • so
  • origano
  • 100 g rendanog sira
  • kečap

Ovo su sastojci od kojih pravim koru pice. Nadev možete da stavite po želji, kao da pravite standardnu picu a ja sam danas koristila suvi vrat, čeri paradajz, kečap, sir i origano.

Karfiol isecite na sitnije komade i usitnite sve u nekom secku. Potom skuvajte. Ja obično kuvam desetak minuta. Nakon kuvanja procedim karfiol kroz cediljku u koju prvobitno stavim pelenu, pa dodatno stiskajući karfiol iscedim svu vodu. U tako oceđen karfiol dodati dva jaja, 100g rendanog sira, origano, malo soli ili nekog drugog začina po vašoj želji. Zatim prebaciti u pleh za pečenje i oblikovati ”testo”, staviti malo kečapa i ubaciti u rernu da se peče. Nakon 15 minuta staviti nadev na pici i peći još 5 minuta.

Ako vaša deca nisu ljubitelji karfiola ovo je idealan način da isti pojedu! Mi pravimo picu na sto načina i uskoro ću okačiti nove recepte na blog. Uvek kupujem sveže povrće kod Moja pijaca što mi olakšava život u svakom smislu. Uvek dobijem perfektno i sveže povrće bez mrdanja iz kuće a vreme koje sam nekada trošila na odlaske na pijacu iskoristim na pametniji način. Nadam se da će vam se ova pica dopasti i da ćete mi napisati utiske.

 1 thought on “Pica na moj način”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.