Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Fritata sa mocarelom

Fritata sa mocarelom

Ako ste ljubitelj zdravih i ukusnih obroka koji se brzo spremaju onda je ovo pravi doručak za vas! Fritata je gusti italijanski omlet u koji možete da ubacite povrće po želji, ali isto tako pored povrća možete ubaciti i malo slaninice, pršute… Ovaj sjajni obrok možete jesti u bilo koje doba dana. Često mi se desi da nemam vremena za kuvanje pa onda na brzinu umutim nekoliko jaja sa povrćem koje se nađe u frižideru i eto ručka.

Nekada spremam fritatu u većem plehu pa je sečem a nekada pravim u ovim manjim vatrostalnim činijama koje su sjajne! Jutros sam od povrća iskoristila dve crvene paprike, dve žute paprike, dva svežnja mladog luka i malo čeri paradajza.

Povrće kupujem kod Moja pijaca i sve naručujem na nedeljnom nivou zbog uštede vremena, tako da u svakom momentu imam raznovrsnog povrća u frižideru pa svaki dan mogu da pravim nešto zanimljivo i drugačije.

Iseckam sitno sve sastojke i ubacim u vatrostalne činije. Zatim umutim jaja i u svaku činiju dodajem jaja preko povrća. Ovaj put sam stavljala i mocarelu, a čeri paradajz sam stavljala na kraju, preko mocarele.

Sve ovo možete začiniti po želji, ja sam ovaj put stavila samo malo soli ali volim da isprobavam različite začine pa nekad stavljam origano, nekad bosiljak, nekad malo karija ili kurkume. U zagrejanu rernu ubacim fritate i pečem nekih 15 minuta na 200 stepeni. Nadam se da sam vam dala ideju za doručak!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.