Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Laserska epilacija

Laserska epilacija

Prošlo je tačno deset dana od prvog tretmana laserskog uklanjanja dlačica na kom sam bila. Dobila sam jako puno pitanja i odgovorila sam na mnoga na mom instagram profilu a odgovore možete pogledati u hajlajtsima.

Ja sam godinama razmatrala ovaj tretman i nije mi bilo lako da konačno prelomim i odem na lasersku epilaciju jer sam čula i one negativne priče a imam izrazito osetljivu kožu. Nedavno sam rešila da kupim jedan od onih uređaja za kućnu epilaciju ali odustala sam nakon vaših recenzija i komentara.

Onda sam se ponovo vratila na razmatranje trajnih rešenja i salona koji nude ovu uslugu. Dok smo bili na odmoru u Italiji rešila sam da nema više čekanja, čim dođem za Begrad pravac salon! Ne možete da zamislite koliko smo aktivnosti imali svaki dan i po dolasku u hotel brijanje mi je definitivno najteže padalo. Najveću muku su mi zadavale noge s obzirom da su mi dlake na nogama bile najjače i nisam ni smela da se brijem svaki dan pošto bih svakim novim brijanjem napravila rane.

S obzirom da godinama planiram da se rešim dlaka pratila sam rad mnogih salona i u uži izbor upala su dva. Konačni izbor pao je na estetsko medicinski centar Beauty&mePrelomilo je to što znam 3 devojke koje su zadovoljne epilacijom kod njih, a lično iskustvo mi mnogo znači, posebno kada su u pitanju osobe u koje imam poverenja. Zatim laser kojim rade epilaciju jeste GP FAST – laser najnovije generacije koji je bezbolan, deluje i na svetlijim dlakama, pogodan je za sve tipove kože i tretmani se mogu raditi tokom cele godine. Kažu da su rezultati najdugortajniji a o tome ću vam svakako pisati nakon svakog narednog tretmana.

Za sada mogu da kažem da mi je na nogama izraslo 60 posto dlaka manje nego inače (noge sam uglavnom brijala svaki drugi dan, sada sam nakon 7 dana shvatila da imam nešto dlačica kojih se treba rešiti). Radila sam celo telo, a jedina stvar koja mi teško pada jeste brijanje nausnica između tretmana dozvoljeno je korišćenje brijača a nausnice sam depilirala godinama.

Pre tretmana dobila sam informacije o tome kako izgleda priprema, takođe i kako bi trebalo da se ponašam nakon tretmana. Laserske tretmane izvodi stručno osoblje a pre samog tretmana imala sam konsultacije sa lekarkom od koje sam dobila sve informacije u vezi sa samim tretmanom. Tretmani se rade u razmaku od mesec dana, ja sam moj sledeći tretman odmah zakazala a brij tretmana zavisi od dela tela koji se tretira i u proseku iznosi od 6 do 8 tretmana.

Ono što mogu odmah da vam kažem jeste da su zaposleni u Beauty&me sjajni! Prostor im je perfektan, imaju i parking za svoje klijente, što je meni jako bitno s obzirom da ne volim da tražim parking mesto po centru grada.

Preporuke pre tretmana laserske epilacije

Što se tiče pripreme za depilaciju mogu da vam kažem da je potrebno obrijati dlake 48 sati ranije (nemojte da ne obrijete nausnice kao ja ). Dlake je potrebno isključivo brijati ili skratiti trimerom, nikako koristiti vosak, epilator ili čupanje dlaka pincetom.

Ne treba se izlagati suncu 72 sata pre tretmana. Ovo važi i za solarijum. Nemojte se mazati kremama za samopotamnjivanje.

Pre tretmana se ne nanosi ništa na kožu – nikakve kreme ni ostali preparati. Naravno, ovo važi za regije koje tretirate laserom, slobodno stavite puder ako ne skidate nausnice (ja sam stavila pa sam morala da skidam).

Naglasite lekaru na konsultacijama pre tretmana ukoliko imate neke tegobe.

Preporuke nakon laserske epilacije

Ne izlažite se suncu i ne idite u solarijum 72 sata nakon tretmana.

Mažite se kremama sa zaštitnim faktorom ukoliko se izlažete suncu nakon tretmana. Ne preporučuje se odlazak u saunu 24h nakon tretmana.

Između tretmana ne preporučuje se depilacija voskom, kremama, čupanje dlaka… Koristi se isključivo brijač ili trimer.

NAPOMENA: Smernice sam dobila od lekara, ne znam da li su ove smernice važeće ukoliko idete na tretman drugačijim laserom tako da vas molim da se informišete sa stručnim licem koje će vam uraditi lasersku epilaciju.

Pitanja koja ste mi postavile na instagramu

 1. Cena?
 2. Cena tretmana?
 3. CENA?
 4. Koja je cena tretmana?

Polovina svih pitanja odnosila se na cenu tretmana. Cena zavisi od toga da li radite jednu regiju, dve, celo telo… Neko će skidati i dlačice sa stomaka i sa leđa, neko će skidati zulufe (nisam ni ja znala da postoji toliko žena koje imaju problem sa dlačicama na leđima, stomaku…). Ukoliko vas zanima cena najbolje je da pozovete Beauty&Me da se informišete i posavetujete.

 • Da li tretman boli? – Tretman NE BOLI. Osetila sam blago peckanje na nausnicama. 
 • Da li može da se radi epilacija tokom trudnoće i dojenja? – Ne preporučuje se.
 • Koliko traje tretman? – U mom slučaju trajao je oko 40 minuta.
 • Dužina dlake za tretman epilacije laserom? – Potrebno je obrijati regije koje će biti tretirane 48 sati pre tretmana.
 • Da li radi laser ili ipl metodu? Laser. GP FAST je laser najnovije generacije za uklanjanje svih vrsta dlačica na bezbolan, brz i efikasan način.
 • Da li se tretman radi samo zimi? – Ne, tretman GP FAST laserom može da se radi u bilo koje doba godine. Bitno je samo da se ne izlažete suncu 72 sata pre tretmana i 72 sata nakon tretmana.
 • Kojim je laserom rađen tretman? GP FAST
 • Da li sam radila epilaciju intimne regije? – Da, radila sam.
 • Koliko košta celo telo i šta znači trajno? – Mislim da je ovo teško pitanje i da ne postoji univerzalan odgovor. Iz iskustva poznanica koje su već bile na tretmanu, potrebno je ponoviti tretman jednom godišnje, tj jedan tretman kao održavanje.
 • Da li se pojavljuju dlačice nakon 10 dana? – Pojavljuju se, na nogama jedno 70 posto dlačica manje, na rukama slična situacija. Na preponama je neki 20 posto dlaka manje.
 • Da li je tačno da se epilacija ne preporučuje devojkama koje nisu rađale? – Ne znam što ne bi bilo preporučljivo, ne vidim vezu između rađanja dece i epilacije.

Ovo su neka od pitanja, na većinu ostalih sam odgovorila kroz sam teks. Posle drugog tretmana podeliću utiske sa vama.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.