Za sve mame, za sve ljubitelje zdravog života, zdrave ishrane i fitnesa!

Neodoljivi čokoladni zalogaji

Neodoljivi čokoladni zalogaji

Ovo su oni savršeni čokoladni zalogaji koje je moj dragi prošli put smazao pre nego što su se pošteno stegli.

Trebace vam:
300g @granum_srbija kokosovog ulja
100g @topfood.rs organskog kakaa
3 kašike meda sa malinom @bliss.honey

Ovo je čokoladna osnova, istopiti kokosovo ulje zajedno sa med9m i kakaom, ako ste gledali storije videli ste da ja to radim na ketleru, stavim činiju sa ova tri sastijka umesto poklopca na ketler sa vrelom vodom i sce se otopi za desetak minuta.

Kalupa imam raznih, ovaj put dam punila i veće i manje, od ove smese ispalo je ovih 6 velikih sa slike i puna tri kalupa malih.

Velike sam dodatno napunila sa po kašikom @planinska.dzemara džema od maline i ljute pričice (sjajan ukus, morate da probate tu kombinaciju). Stavila sam i po jedan badem. Prvo sam sipala prvi čokoladni sloj i ubacila u frižider na 5 minuta, zatim kašiku džema i drugi sloj čokolade da pokrije džem. Dovoljno je 20ak minuta u zamrzivaču da se sve lepo stegne i da se fino izvadi iz kalupa.

U male kalupe sam dodavala i listiće badema i listiće kokosa.

I da, ovaj put sam pravila i slikala pre nego što je moja jača polovina došla kući 😄 jer ovakvim poslasticama ne zna da odoli.

Za pripremu ovog dezerta ne treba vam više od 10ak minuta, ako probate tagujte me i javljajte utiske! Med možete da koristite bilo koji, možete da stavite manje ili više, možete ih naravno i napuniti nečim po vašoj želji 🤗
A ako vas mrzi da sve ovo napravite sami onda trk na @cokomanja profil i poručite neki od njenih divnih a zdravih slatkiša!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.